Hlavní obsah

Ze zaběhnuté ovce ostříhali 35 kilogramů vlny

Ztratit se v australské divočině není těžké a platí to jak pro lidi, tak pro ovce. Ta jménem Baarack strávila mimo civilizaci zřejmě několik let. Svědčí o tom nevěřitelných 35 kilogramů vlny, kterou z ní na farmě severně od australského Melbourne ostříhali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ovce Baarack na sobě nosila přes 35 kg vlnyVideo: Reuters

 
Článek

Na zaběhnutou ovci narazil kdosi zhruba 60 kilometrů severně od Melbourne a kontaktoval nedaleký útulek Edgar’s Mission Farm Sanctuary. Jeho pracovníci ovci vyzvedli a dopravili na farmu.

„Vypadá to, že dřív někomu patřila. Na uchu měla dřív značku, ta ale byla vyrvána zplstnatělou vlnou,“ uvedl Kyle Behrend pracující v útulku. Na farmě ovci zachránci pojmenovali Baarack.

V útulku se ovce podrobila tolik potřebnému ostříhání a zdravotní prohlídce. „Kopyta měla v pořádku, ale byla silně podvyživená a kvůli vší té vlně okolo hlavy pořádně neviděla,“ uvedl Behrend.

Ovce strávila sedm let na útěku. Teď její vlna šla na charitu

Koktejl

Ukázalo se, že ovce na sobě nesla úctyhodných 35,4 kilogramu vlny, což pro její tělo bylo vysilující zátěží. Ovce se musí stříhat nejméně jednou ročně, aby nedocházelo k plstnatění, a z průměrné ovce lze ostříhat zhruba pět kilo vlny.

Ostříhaná Baarack se nyní sžívá se svým novým stádem v útulku. „Všechno tohle ukazuje, jak jsou ovce statečná a silná zvířata,“ dodal Behrend. Rekord v množství vlny ostříhané na jeden zátah drží rovněž australská ovce Chris. Tu našli zaběhlou v roce 2015 a ostříhali z ní 41,1 kilogramu vlny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám