Hlavní obsah

Závodí se i s kypřiči půdy. A někdy to bolí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě jsou bizarní závody. Opravdu bizarní závody. A pak je tu světový šampionát v závodění s rotačními kypřiči půdy. Divíte se? My také. Ale zvládnout zrádné kultivátory není žádná legrace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Závody kypřičů půdy se neobešly bez tvrdých pádůVideo: Reuters

 
Článek

Neobvyklý závod se konal v sobotu v USA v arkansaském Emersonu. Závodí se tam už od roku 1990, kdy šampionát začínal jako součást jednoho místního festivalu. Ale popularita klání postupně rostla, až se z něj stala hlavní událost, uvedla agentura Reuters.

Účastníci závodí ve dvojicích na 200 stop (61 metrů) dlouhé trati, a ačkoliv organizátoři během let zavedli různá bezpečnostní opatření, ale stále dochází k nehodám. Na videu ze soboty je vidět nehoda jednoho z účastníků, na kterého spadl kultivátor. Nic vážného se mu ale nestalo.

„Jsme banda křupanů z Arkansasu, která se sešla dohromady a závodí s kultivátory,“ popsal ve zkratce závod jeho účastník Ricky Pepper.

Závodilo se v mužské a ženské kategorii, vítězové si odnesli každý 500 dolarů (12 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám