Hlavní obsah

Zákazník v USA nechal servírce desetitisícové spropitné

Pořádný úsměv na tváři vykouzlil servírce v restauraci Alfredo's Pizza Cafe ve městě Scranton v Pensylvánii zákazník, který jí při placení zanechal spropitné ve výši neuvěřitelných tří tisíc dolarů (přes 70 tisíc korun). V podniku si přitom pochutnal pouze na rolce v hodnotě 300 korun, píše server zpravodajské agentury United Press International.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Servírka Mariana Lambertová nevěřila vlastním očím, když v kolonce „spropitné” na účtence jednoho ze zákazníků viděla částku tří tisíc dolarů (téměř 72 tisíc korun).

Muž měl přitom zaplatit pouhých 13,25 dolaru (cca 320 korun) za plněnou rolku.

„Platil kartou, všechno bez problému prošlo. Požádali jsme ho i o občanský průkaz, všechno si vyfotili. Chvíli jsme čekali, abychom si ověřili, že je vše legitimní. A ukázalo se, že bylo,” uvedla pro televizní stanici WNEP-TV Lambertová.

Oním štědrým hostem byl Eric Smith, který manažerovi restaurace Mattu Martinimu prozradil, že pochází z jiného města a že vysoké spropitné bylo součástí trendu na sociálních sítí zvaného „Tips for Jesus”.

Jde o trend z USA, kdy převážně velmi majetní lidé zaměstnancům restaurací nechávají dýško mnohonásobně převyšující jejich útratu. Příběhy překvapených servírek a barmanů pak hojně kolují po sociálních sítích.

Při platbě kartou se Češi na spropitném nepředají

Finance

„Opravdu to pro mě hodně znamená, protože každý má nějaké problémy. Velmi mě to dojalo, stále tomu nemůžu uvěřit. Jsem pořád v šoku,” okomentovala štědrost návštěvníka Lambertová, která má v plánu finanční hotovost použít na zaplacení účtů a případně chce vzít rodinu na dovolenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám