Hlavní obsah

Zákaz lovu pokémonů v budově Pentagonu, velení se obává špiónů

Zaměstnanci amerického ministerstva obrany dostali zákaz hrát Pokémon Go v budově Pentagonu. Vedoucí činitelé se obávají, že by špióni mohli hru zneužít k získávání informací.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Článek

Ministerstvo sdělilo všem, kdo pracují v sídle Pentagonu v Arlingtonu ve státě Virginie, aby se hledání pokémonů věnovali výhradně venku.

Ještě před pár týdny byla uvnitř budovy Pentagonu dokonce takzvaná tělocvična, kde hráči mohou bojovat a cvičit své virtuální svěřence. Ovšem představa, že zaměstnanci hrají v Pentagonu hru, která pečlivě sleduje polohu každého z hráčů, americkou armádu zneklidňovala. Špióni by tak jejím prostřednictvím mohli například zjistit polohu jednotlivých místností. U návštěvníků Pentagonu toto nebezpečí nehrozilo, protože před prohlídkou musejí odevzdat své mobilní telefony.

Spolu s rostoucí popularitou hry přibývá i počet míst, kde lov pokémonů vyvolává protesty a následné zákazy. Hra byla například odstraněna z amerického památníku obětem holokaustu ve Washingtonu anebo z hirošimského památníku amerického jaderného náletu. S toutéž žádostí se ohlásil také Arlingtonský národní hřbitov ve Virginii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám