Hlavní obsah

Záchrana tonoucího se zvrhla v grotesku, lidé se při ní propadali ledem

– Wrightwood
Novinky, vps

Vánoční kratochvíle, při které lidé minulé úterý v kalifornském Wrightwoodu sjížděli na gumách ze svahu na zamrzlé jezero, se změnila v nečekané drama. Jeden muž totiž sjel z ledu do nezamrzlé části a začal se topit. Ostatní se mu snažili pomoct, ale místo toho se propadli ledem nebo po něm zoufale klouzali. Nikomu se nic vážného nestalo, informoval server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana tonoucího se zvrhla v grotesku

 
Článek

Led na některých místech nebyl dostatečně silný. Lidé na to ale nedbali a pohybovali se po něm ve velkém počtu. Jeden z nich poté neubrzdil svou jízdu a nešťastně sjel do vody.

Jeho kamarád se mu okamžitě vydal na pomoc, ale neúspěšně. Spadl do vody a stejně dopadl i další muž, který se ho snažil vytáhnout. Tonoucí se mezitím dostal z nejhoršího, někdo mu totiž hodil plovoucí gumu.

Na jezeře se najednou objevilo velké množství lidí na příliš malém prostoru, což v kombinaci s tenkým ledem udělalo své. Dva muži, kteří házeli lano lidem do vody, se taktéž propadli. Zachránci na ledě tak měli víc starostí než nešťastník, kvůli kterému celá vyprošťovací akce vznikla.

Lidé na břehu naštěstí jen nepřihlíželi, ale dali dohromady lana a po několika minutách vytáhli ty, kteří byli uvězněni v ledové vodě. Poskytli jim i deky na zahřátí a nakonec nebylo potřeba ani volat zdravotníky.

„Když se lidé začali propadat ledem, vznikla obrovská panika. Ten první, který spadl do vody, evidentně neuměl plavat. Mysleli jsme, že je po něm. Naštěstí to dopadlo dobře,“ uvedl Mickey Herman, který událost natočil na svůj mobilní telefon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám