Hlavní obsah

Za prodej marihuany vyfasoval 90 let vězení. Po 31 letech je svobodný

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Richard DeLisi, který posledních 31 let strávil kvůli prodeji marihuany za mřížemi floridské věznice, se dostal na svobodu. Nyní 71letý muž byl považován za nejdéle vězněného člověka za nenásilný trestný čin spojený s marihuanou ve Spojených státech, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 31 letech propustili z vězení muže, který dostal 90 let za prodej marihuanyVideo: LAST PRISONER PROJECT, AP

 
Článek

DeLisi byl za prodej marihuany odsouzen k 90 letům odnětí svobody v roce 1989. Po více než třetině trestu byl propuštěn na svobodu, kde se setkal se svým synem Rickem. Tomu bylo v době otcova odsouzení 11 let. Nyní má úspěšný podnik v Amsterdamu, kam se odstěhoval v roce 1995.

Podle vlastních slov není DeLisi po propuštění zahořklý a rád by se nyní věnoval vlastní rodině. Ta ovšem po jeho uvěznění prošla velmi těžkými časy. Za právníky utratila v průběhu let čtvrt milionu dolarů (5,5 milionu korun), přesto se nikdy nepodařilo přesvědčit soud o nevinně.

Zadrželi jsme drogy za 22 miliard, tvrdilo Thajsko. Bylo to čistidlo

Koktejl

DeLisiho manželka se ze ztráty muže nikdy nevzpamatovala, druhý ze synů zemřel na předávkování a dcera měla vážnou autonehodu. Rick před bolestí utekl právě do Nizozemska.

Po propuštění otce se neubránil slzám a dojetí. Společně nyní plánují cestu na Havaj, kde má Rick letní sídlo. DeLisi starší se také může těšit na tři vnoučata, která se narodila mezitím, co si odpykával zdánlivě nekonečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám