Hlavní obsah

Z vadných prsních implantátů vzniklo neobvyklé umělecké dílo

– Marseille

Francouzská umělkyně Camille Lorinová si pro svou novou uměleckou instalaci vybrala neobvyklý materiál. Je jím několik set vadných prsních implantátů firmy PIP, které umístila do tenkých černých punčoch a zavěšené pod stropem vystavila ve francouzském městě Marseille.

Foto: Profimedia.cz

PIP Show se svou autorkou

Článek

Před čtyřmi dny ve Francii začal soud s vedoucími představiteli společnosti PIP, kteří jsou obviněni v aféře celosvětového rozsahu s vadnými prsními implantáty. K žalobě se připojilo 5250 z celkových asi 300 000 žen, kterým ve světě lékaři voperovali prsní implantáty PIP s neodpovídajícím silikonovým gelem, jež hrozí sáknutím a prasknutím.

Dílem nazvaným PIP Show ovšem Lorinová podle svých slov nechtěla upozornit na probíhající soud, ale na samotné silikonové vycpávky a tlak na ženy, aby byly krásné. Každý implantát lesknoucí se jako kulaté nebeské těleso pod modrým nasvícením, hrozí prasknutím v krajně napjaté tenké punčoše.

"Punčochy jsou symbolem ženskosti a přitom jsou něčím křehkým, co může prasknout," řekla Lorinová agentuře AFP. Už samotné zacházení s implantáty podle ní bylo dost složité. "Je to tedy věc manipulovat s nimi. Vyvolává to otázky, které jsou citlivé a soukromé," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám