Hlavní obsah

Z potápějící se lodi nejprve zachránil svého psa, až pak se vrátil pro manželku

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle hodně otřepaného rčení je pes nejlepším přítelem člověka. V případě Jihoafričana Grahama Anleyho dokonce tak dobrým, že mu dal přednost před svou manželkou. Když totiž při plavbě na své jachtě poškodili loď o útes, nejprve doplaval na břeh se svým psem a až poté se vrátil pro svou manželku.

Foto: NSRI

Poškozená jachta Boundless

Článek

Graham a Sheryl Anleyovi byli na tříměsíční plavbě na Madagaskar, když v tom minulou neděli v brzkých ranních hodinách vpluli několik desítek kilometrů od města East London do rozbouřených vod a narazili do útesu, informoval jihoafrický zpravodajský server News 24.

Anley odeslal nouzový signál a spustil lodní tísňovou bóji, potápějící jachtu ale musel okamžitě opustit. V tu chvíli učinil rozhodnutí, kvůli kterému má doma asi pořádně dusno. Místo své ženy totiž vzal jejich devítiletou fenku Jack Russel teriéra jménem Rosie a doplaval s ní ke břehu. Jeho manželka přišla na řadu až jako druhá.

Foto: Facebook, Graham Anley

Anleyho devítiletá fenka Jack Russel teriéra Rosie

„Graham nám řekl, že jako první plaval na břeh s Rosie. Pak se vrátil pro svou ženu, jejíž bezpečnostní lano se zaseklo o kormidlo,“ uvedl Geoff McGregor, mluvčí neziskové organizace National Sea Rescue Institute (NSRI), která zachraňuje životy na moři a u níž je Anley už 22 let dobrovolníkem.

Manželé i pes byli vybaveni záchrannými vestami, z nebezpečné situace tak vyvázli bezpečně a nezraněni. Krátce poté, co se dostali všichni na břeh, pro ně přiletěla helikoptéra a přepravila je na nedalekou základnu.

Jejich jachta pojmenovaná jako Boundless (angl. bez hranic) se nakonec nepotopila, voda ji odnesla na mělčinu. Při nehodě utrpěla značné poškození, pár teď proto čekají opravy. Původně plánovanou cestu na Madagaskar teď budou muset začít znovu od začátku. Otázkou ovšem je, zda bude mít Sheryl Anleyová vůbec chuť se jí opětovně zúčastnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám