Hlavní obsah

Výlet do oblak. Student má jako koníčka lezení po výškových budovách

Novinky, mšv

Při pozorování kousků 18letého studenta Alexandra Normernoje skutečně tuhne krev v žilách. Jeho koníčkem je totiž lezení po vysokých budovách nebo jiných konstrukcích. Při jednom z posledních výletů vyšplhal na 350 metrů vysokou věž a na samotném vrcholku se ještě natáčel, zatímco pod ním se rozprostírala skutečně propastná hlubina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík vylezl na 350 metrů vysokou věžVideo: Caters News, AP

 
Článek

Televizní a rádiová věž se pro mladíka stala skutečnými schody do nebe. Zatímco stál na jejím vrcholu, pod ním pluly šedavé mraky. Ačkoli foukal silný vítr, Normernoj se na samé špici konstrukce postavil a pomocí selfie tyče se natáčel. Není tedy divu, že mu vzápětí nedělalo problém sednout si na okraj věže a pohazovat nohama.

Neobvyklého a adrenalinového koníčka provozuje student z Moskvy už čtyři roky. „Úplně poprvé jsem se zkoušel dostat na vrchol nejvyšší budovy v Moskvě. Takové vzrušení jako tenkrát, jsem nikdy předtím nezažil,“ řekl Normernoj. Od té doby prý nebyl schopen se svým hobby přestat.

„Pro svůj poslední výlez jsem si vybral nepoužívanou televizní a rádiovou věž. Vlastně nikdy nebyla v provozu. Vybudovali jí kolem roku 1990 před rozpadem Sovětského svazu. Měl jsem tedy jistotu, že nebude hlídaná a dostanu se na vrchol snáz,“ tvrdí student. Dodává, že jeho koníček je sice občas nebezpečný, protože nikdy nezná technický stav budov, ale to je na něm i to vzrušující.

Reklama

Výběr článků

Načítám