Hlavní obsah

Vrchol vlasteneckého luxusu: Pozlacené Apple Watch s podpisem Putina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin je na Západě vnímaný minimálně jako kontroverzní politik. Zesílené tažení jeho země proti embargovaným potravinám z Evropské unie nebo USA dává tušit, že spory kvůli Ukrajině jen tak nepřestanou. To ale nebrání distributorovi americké firmy Apple v Rusku, aby prodával luxusní verzi pozlacených hodinek od této společnosti s podpisem vládce Kremlu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pozlacené Apple Watch s podpisem ruského prezidentaVideo: Reuters

 
Článek

Jeden kus pozlacených Apple Watch moskevský obchod Caviar nabízí za tři tisíce dolarů (přes 74 000 korun).

„Tato kolekce se skládá ze tří modelů hodinek, které jsou věnovány ruské historii. Konkrétně carskému Rusku, Sovětskému svazu a současnosti. Vybrali jsme klíčové prvky těchto období a zakomponovali je do designu hodinek,“ uvádí manažerka obchodu s luxusními šperky a hodinkami Anna Lobová.

Zákazníci na kousku s Putinovým podpisem dostanou i panorama Moskvy. Jak říká Lobová „ve světě, ve kterém žijeme, je prezident Ruské federace skutečným symbolem naší silné a nezávislé země, takže jeho podpis může být použitý jako symbol naší současnosti”.

Těm, kdo nepatří k Putinovým fanouškům, Caviar nabízí pozlacené hodinky Apple s jinými vůdci - Vladimirem Leninem nebo carem Petrem Velikým.

Společnost Caviar přišla už loni s nápaditou fúzí ruských reálií a americké technologie. Prodávala telefony iPhone, které měly na zadní straně státní znak Ruska. Na jejich internetových stránkách je také řada výrobků z produkce amerického technologického giganta doplněná o portréty ruského prezidenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám