Hlavní obsah

Vojtěch Dyk se bojí lidí, utíká před nimi do Beskyd

Novinky, David Zápal
Praha

Frontman kapely Nightwork Vojtěch Dyk (25) se špatně vyrovnává s rostoucím zájmem veřejnosti o své soukromí. „Lidi si myslí, že jim nějakým způsobem patříš. Což u mě mělo za následek začínající strach z lidí. Nicméně daří se mi to teď odbourávat, dost mi v tom pomáhá, když se na týden seberu a odjedu sám do Beskyd,“ svěřil se zpěvák a herec.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vojtěch Dyk

Článek

„Největší daní téhle práce je asi ztráta soukromí a řekněme, že tenhle styl života je poměrně dost psychicky náročný. A stojí to dost sil, je to poměrně únavná práce. Právě proto jsem si taky teď řekl dost a zjistil jsem, že nemusím tolik pracovat a můžu dělat jen věci, které mě skutečně baví a nemusím dělat věci, které mě nebaví,“ tvrdí mladík, který v nedávné anketě TýTý v kategorii Zpěvák skončil druhý před bronzovým Karlem Gottem.

Myslí si, že v Čechách je maximálně pět opravdových zpěváků. „Mezi zpěváky určitě patří Dan Bárta, Matěj Ruppert, Petr Kolář, Karel Gott. To jsou pro mě lidé, umělci, u kterých si vážím jejich práce, díla. A zároveň vím, že to, co dělají, je pouze část z toho, co skutečně dokáží. Zbytek jsou lidé, kteří si zpívají. Pokud někdo dokáže obstojně uzpívat pouze muzikálovou píseň, není pro mě zpěvákem,“ uvedl Dyk s tím, že sám sebe hodnotit nemůže, ale dělá vše pro to, aby se někdy mohl dostat do skupiny těch nejlepších zpěváků.

V rozhovoru, který poskytl magazínu pro homosexuály LUI, odmítl reagovat na orientaci časopisu a jeho čtenářů. „Nevím, proč se zde gayové musí pořád vymezovat vůči společnosti a snažit se být jiní. V kontaktu s homosexuály jsem od dětství a nepřijde mi, že by byli jiní,“ vyjádřil se člen kapely, která zabodovala hitem Globální oteplování.

„Nejprve to lidi hodně odsuzovali, vyčítali nám, že si z gayů děláme nevhodnou srandu, ale až pak pochopili, jak vlastně s klukama v kapele fungujeme, a zjistilo se, že spíš než výsměch se snažíme kluky na kluky podpořit. No a teď si to pozpěvují i čtyřleté děti,“ dodal Vojtěch Dyk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám