Hlavní obsah

Vladimír Čech se proměnil v ďábla

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Než si Vladimír Čech získal přízeň televizních diváků jako moderátor soutěže Chcete být milionářem?, ztvárnil na divadelních scénách v Opavě, Českém Těšíně či Pardubicích velké postavy světové dramatické tvorby. Nyní ztělesňuje ďábla Mefista.

Foto: Petr Svoboda

Hradozámecká noc ve vile Stiassni

Článek

"Mám krásnou roli. V novém muzikálu Kabaret Irma autorů Pavla Karase, Zdeňka Vřešťála a Romana Kopřivíka hraji Mefista, ďábla, který vede postavy hry přímo do zkázy. Stále jim totiž něco našeptává. Takové role, tajemné a dramatické, jsem vždycky měl rád," svěřil se Čech.

"Premiéra bude v Music baru v pražské Lucerně 11. listopadu. Je to v podstatě hra - kabaret. A ten Praha teď nemá. Kdysi něco podobného dělal Semafor," dodal herec.

Vyhazov nechápe

Čech se proslavil jako moderátor oblíbené soutěže, z pořadu však odešel. "Seděl jsem v hospodě v Pardubicích a jak mi řekl muž od vedlejšího stolu, prý mě vyhodili proto, že jsem za moderování chtěl stále více peněz. To je nesmysl," svěřil se.

"Když jsem skončil, zprvu jsem netušil, co dělat dál. Ale nakonec jsem dostal řadu nabídek. Kromě divadelních rolí, které jsem přijal, uvádím teď na Primě například Kvíz show. Když vidím svého nástupce na Nově, docela se divím, že mě vyhodili," podotkl Čech.

Oficiálně suchá voda

Po devětaosmdesátém roce vstoupil i do politiky. Stal se poslancem České národní rady. Nedávno dostal nabídku od Nezávislých, aby za ně kandidoval do Senátu. Odmítl to.

"Mě vždycky bavila poctivá práce. V dnešní situaci nemá cenu do politiky vstupovat, protože tam není možné cokoliv prosadit. Třeba ani to, že voda je mokrá. Když si někdo zamane, tak prostě bude oficiálně suchá," povzdechl si Čech.

Reklama

Související články

Čech se přesunul do Primy

Bývalý moderátor soutěže Chcete být milionářem Vladimír Čech začne od úterý 4. května moderovat zábavnou vědomostní soutěž vysílanou na Primě s názvem Kvíz...

Vladimír Čech je vášnivý turista

Herec a moderátor Vladimír Čech se těší na léto, protože bude moci podnikat řadu oblíbených túr. Již více než rok se však na pořádný vandr nedostal, proto...

Vladimír Čech ve Třech mušketýrech

Tradicí pardubického Východočeského divadla se stalo, že poslední premiérou sezóny vytáhne své diváky z krásné secesní budovy pod širé nebe. V letošním roce...

Výběr článků

Načítám