Hlavní obsah

Vietnamský řidič náklaďáku zachránil cyklistovi život. Ten jel dál, jako by se nic nestalo

Dnes a denně se na silnicích stává, že jeden řidič musí napravovat chybu druhého, aby odvrátil nehodu. Tento případ z Vietnamu je o to pikantnější, že v případě srážky by následky pro jejího viníka byly s největší pravděpodobností velmi vážné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista vjel přímo do cesty kamionuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Video z Ho Či Minova Města, pořízené - je-li datum na výstupu z kamery v dolní části obrazu správné - 2. června a zveřejněné agenturou AP před několika dny, ukazuje cyklistu, kterak bez rozmyslu a bez rozhlédnutí přejíždí silnici přímo před rozjetý nákladní vůz.

Ten dle údajů z GPS zabudované v kameře nejede nepřiměřeně rychle, rychlost 54 km/h je pro rovnou a přehlednou silnici v zastavěné oblasti zcela v pořádku. Když cyklista vyjíždí zpoza zaparkovaného žlutého auta, hned začíná prudce brzdit a uhýbat k pravé krajnici.

Cyklista názorně předvedl, proč je někteří řidiči nemají rádi

AutoMoto

Cyklista na klakson vůbec nereaguje - za troubení přejíždí středovou dělicí čáru doprava a pokračuje hluboko do pravého pruhu. Ani se neohlédne a poté, co nechá bílé auto projet, se vrací k levé krajnici.

„Ten muž na kole byl tak nezodpovědný, že neměl ani strach, aby ho něco nesrazilo. Pokračoval dál, jako by se nic nestalo,” uvedl později Nguyen Tat Cong, řidič náklaďáku. Není asi nutné dodávat, že nebýt jeho pohotové reakce, při srážce by ohrožení života cyklisty bylo reálné.

Cyklisté a chodci, reflexní prvky vám ve tmě můžou zachránit život

AutoMoto

V tomto případě tedy všichni přežili ve zdraví, ale jindy to tak být nemusí. S nástupem letních dnů se zvýší i provoz cyklistů; budiž toto video apelem na ně i na řidiče aut, aby byli v provozu bdělí a nevytvářeli zbytečné nebezpečné situace svým neuváženým chováním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám