Hlavní obsah

VIDEO: Britský nudista plaval nahý v císařském paláci v Tokiu

– TOKIO

S dlouhými holemi jako na malomocného vyrazila tokijská policie proti britskému turistovi do císařského paláce v japonské metropoli. Nudista tam totiž skočil do jezírka a užíval si "na Adama" vodní hrátky. Jenže v konzervativním Japonsku způsobil ohromný rozruch.

Článek

Holohlavý Brit středního věku skočil do vody, pak nahý šplhal po zdech paláce a stříkal vodu na policisty, kteří se ho snažili lapit z veslice. Na muže zákona následně v hloučku novinářů a přihlížejících útočil klacky a kameny. Policisté byli sami vybaveni dlouhými tyčemi, jako by naháč představoval malomocného.

Po dvou hodinách nahánění se policii nakonec podařilo výtržníka lapit. Mluvčí tokijských pořádkových sil podle BBC uvedl, že netuší, co Brita k bláznivému činu motivovalo a že je zřejmě mentálně labilní.

Podle agentury Reuters asi čtyřicetiletý exhibicionista nejprve policistům tvrdil, že je Španěl, později však výpověď změnil a přiznal, že je Brit a ve Španělsku pouze žije.

Palác v Tokiu patří k jedněm z nejposvátnějších míst v zemi. Japonci svého císaře a císařovnu velmi uznávají a chovají v hluboké úctě. Většina částí paláce je uzavřena, ale vnější části jsou oblíbeným turistickým místem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám