Hlavní obsah

Vévodkyně Kate slaví 40. narozeniny s novými portréty, popřála jí i královna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kate, vévodkyně z Cambridge a manželka britského následníka trůnu prince Williama slaví v neděli 40. narozeniny. Jedna z nejpopulárnějších postav královské rodiny se vyrovnala s kulatinami sérií fascinujících portrétů.

Foto: Profimedia.cz

Nové portréty vévodkyně z Cambridge

Článek

Pokud byste očekávali, že oslavy královských kulatin znamenají nepočítaně bujarých večírků, do vkusu manželky prince Williama byste se netrefili. Své kulatiny plánuje oslavit v rodinném kruhu. Popřála jí už i královna Alžběta II. Jedinou radostí, kterou si Kate nenechala pro sebe a sdílela ji s veřejností, je nafocení nových portrétových snímků.

Podzimní móda podle vévodkyně Kate

Styl

Portréty nafotil italský módní fotograf Paolo Roversi v Královských botanických zahradách (Kew Gardens). Na jednom z nich je vévodkyně z Cambridge zachycena v červených šatech a řada jejích fanoušků by ji snad ani nepoznala. Na dvou černobílých snímcích, které jsou stylizované do viktoriánské éry, má na sobě šaty bílé.

Foto: Profimedia.cz

Portréty pořídil fotograf Paolo Roversi.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Sama Kate je vášnivou fotografkou

Na fotce s červenými šaty použila Kate jako doplněk pouze diamantové náušnice vypůjčené z královniny soukromé kolekce, na černobílém portrétu má kromě perlových náušnic po princezně Dianě i zásnubní prsten, který také patřil zesnulé matce prince Williama.

Foto: Profimedia.cz

Na všech snímcích Kate oblékla šaty značky Alexander McQueen.

Podle zdroje z Královského paláce je série fotografií inspirována prací oceňovaného módního fotografa Cecila Beatona, který podobným způsobem nafotil snímky královny a princezny Margaret.

William, kníže z Walesu: Bojovník za posílení duševního zdraví

Evropa

Fotografie poputují do Britské národní portrétové galerie, jejíž je vévodkyně Kate patronkou. Sama se totiž focení ve volném čase ráda věnuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám