Hlavní obsah

Vévodkyně Kate porodila. Je to chlapec

• Aktualizováno
Novinky, tcs

Její Výsost vévodkyně Kate, manželka britského korunního prince Williama, přivedla na svět třetího potomka. V pořadí pátý následník trůnu se narodil v 11:01 na britský svátek svatého Jiří, patrona Anglie. Vévodkyně i dítě jsou v pořádku. Čerstvě narozený princ váží 3,8 kilogramu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vévodkyně Kate a princ William ukázali své třetí dítěVideo: Reuters

 
Článek

Narozený chlapec je po princi Charlesovi, Williamovi a jeho dětech Georgovi a Charlotte v pořadí pátým následníkem britského trůnu. Na šestou pozici tak odsunul svého strýce prince Harryho.

Oznámení o narození královského potomka vyvěšeno ve zlatém rámu před Buckinghamským palácem.

Navzdory zažité tradici, která si žádá, aby na porodním sále nebyl přítomen otec, princ William si tentokrát porod nenechal ujít.

Odpoledne pak zajel pro prince George a princeznu Charlotte, a přivezl je do porodnice, aby se děti s bratrem seznámily.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Princ William přichází s dětmi do nemocnice

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně z Cambridge Kate (ilustrační foto)

Šestatřicetiletá Kate byla přijata na porodní oddělení nemocnice St. Mary v pondělí ráno. Nemocnice se na královský porod připravovala již několik dní. Metropolitní policie k nemocnici umístila zátarasy.

Třetí těhotenství oznámil královský palác loni v září. Stejně jako v předešlých dvou případech i nyní provázely Kate v prvním trimestru silné nevolnosti zaviněné stavem nazvaným hypermesis gravidarum neboli nadměrné těhotenské zvracení.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Před nemocnicí oznámil šťastnou událost neoficiální městský vyvolávač.

O Kate se stará lékařský tým v čele se zkušeným porodníkem Guyem Thrope-Beestonem a královským gynekologem Alanem Farthingem. Oba už byli u porodů prince George a princezny Charlotte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám