Hlavní obsah

Vendula Svobodová porodila syna Jakuba

Právo, ČTK, míš
PRAHA

Manželka hudebního skladatele Karla Svobody Vendula porodila v sobotu po poledni syna Jakuba. "Jsme šťastní, že všechno dobře dopadlo a Kuba je zdravý. Má se čile k světu, máme z něj obrovskou radost," řekla Svobodová.

Článek

Dlouho očekávaný potomek přišel na svět císařským řezem v porodnici U Apolináře, váží 3,25 kilogramu, měří 49 centimetrů. Novopečený otec asistoval u porodu, který vedl gynekolog Pavel Calda.

Svobodovi měli již dříve dceru Klárku, která koncem léta 2000 zemřela ve 4,5 letech na leukémii.

"Je prý nejzlobivější ze všech. A neuvěřitelně podobný Klárce," sdělila prostřednictvím SMS Svobodová Nedělnímu Blesku. "Teď je ze mě ten nejšťastnější člověk na světě. Jakub je krásnej. Ten nejkrásnější," řekl listu Svoboda.

"To nejdůležitější pro každou ženu je být matkou. A když tou matkou jste, přestanete jí být a dlouho se jí nemůžete stát, najednou pro vás ten život postrádá smysl," řekla ještě před porodem Svobodová, když se ve čtvrtek věnovala se svým nadačním fondem Kapka naděje nemocným dětem v motolské nemocnici.

Malý Jakub se představí poprvé na veřejnosti v Karlových Varech na filmovém festivalu, kde bude Kapka naděje pořádat koncert.

Reklama

Související články

Miss jižní Moravy se dietami netrýzní

V soutěži Miss ČR, kterou pořádá Miloslav Zapletal, byla ve středu zvolena nejkrásnější dívka jižní Moravy 2005, která tak postupuje do finále. Stala...

Výběr článků

Načítám