Hlavní obsah

Vendula Svobodová organizuje pomoc postiženým v Asii

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Těhotná Vendula Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje, si chtěla na přelomu roku odpočinout pod palmami na Maledivách. Dokonce si tam chtěla koupit těhotenské šaty, protože ty v Česku, jak řekla nedávno, nemají šmrnc. Místo pohody zažila v Asii katastrofu, proto nyní organizuje pomoc postiženým.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Moje přítelkyně mi říkala, že přitahuji katastrofy, že jsem přímo jejich princeznou. Z té hrůzy, kterou jsem na Maledivách prožila, všechno to, co jsem viděla, mám pochopitelně jisté trauma. I když jsme měli štěstí v neštěstí, protože jsme tu živelnou pohromu přežili," uvedla.

"Jsem šťastná, že jsem z toho napětí nepotratila. Po zdravotní stránce se cítím velmi dobře," dodala Svobodová, která se hned po svém příletu do Prahy začala s odborníky své nadace radit, jak nejlépe pomoci.

Na katastrofu se snaží nemyslet

"Hned od pondělka jsem v práci. Nechci už myslet na to, co bylo, ale musím se snažit pomoci těm nešťastným. Protože jsem byla očitým svědkem té katastrofy, tak vím, že není snadné najít tu nejlepší cestu, jak tamním lidem co nejúčinněji podat pomocnou ruku, jak to všechno nejlépe zorganizovat."

"Co jsme s sebou měli, to jsme tam lidem nechali. Ale skutečná dlouhodobá pomoc není jednoduchá. Cestu teď hledám a vím, že ji s odborníky najdeme. Určitě se v nejbližších dnech Kapka naděje pokusí dát hmotnou naději potřebným lidem v Asii zasažených neštěstím. A ty těhotenské šaty, které jsem si chtěla na Maledivách koupit, aby měly šmrnc, ty opravdu nejsou vůbec podstatné."

Reklama

Související články

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní...

Výběr článků

Načítám