Hlavní obsah

Ve Francii vyrostl pětitunový čokoládový strom i s opicí

Novinky, Jakub Kynčl
Paříž

Pět metrů vysoký strom, sahající do třetího patra, vyrobil francouzský cukrář Patrick Roger. Jako výrobní materiál mu posloužilo pět tun čokolády. Obří dílo, zahrnující i opici, vytvořil bez pomoci konstrukčních podpěr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cukrář vyrobil strom z pěti tun čokoládyVideo: Reuters

Článek

Jako z pohádky. Jinak ani nejde pětimetrový čokoládový strom z dílny Patricka Rogera popsat.

"Je to velmi riskantní, protože přenášení každé části představuje určité riziko, že se celý strom zbortí," uvedl Roger.

A není to poprvé, co známý nadšenec do čokolády stvořil takové sladké veledílo. V roce 2009 vytvořil 15metrovou repliku Berlínské zdi. Spotřeboval na ni celkem 900 kilogramů čokolády. Oslavil tak 20. výročí jejího pádu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám