Hlavní obsah

Ve Francii vyrostl pětitunový čokoládový strom i s opicí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pět metrů vysoký strom, sahající do třetího patra, vyrobil francouzský cukrář Patrick Roger. Jako výrobní materiál mu posloužilo pět tun čokolády. Obří dílo, zahrnující i opici, vytvořil bez pomoci konstrukčních podpěr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cukrář vyrobil strom z pěti tun čokoládyVideo: Reuters

 
Článek

Jako z pohádky. Jinak ani nejde pětimetrový čokoládový strom z dílny Patricka Rogera popsat.

"Je to velmi riskantní, protože přenášení každé části představuje určité riziko, že se celý strom zbortí," uvedl Roger.

A není to poprvé, co známý nadšenec do čokolády stvořil takové sladké veledílo. V roce 2009 vytvořil 15metrovou repliku Berlínské zdi. Spotřeboval na ni celkem 900 kilogramů čokolády. Oslavil tak 20. výročí jejího pádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám