Hlavní obsah

Václav Klaus se na bobu nesvezl, pošle na něj vnoučata

– PRAHA
Novinky, jky

Václav Klaus zavítal se svou manželkou na Bobovou dráhu Prosek v Praze 9, kde první pár České republiky dříve čtvrtstoletí žil. Jak to tedy sám nazval, vrátili se de facto domů. K tomu, aby se ale po bobové dráze svezl či využil novou lanovou dráhu se prezident ČR neodhodlal.

Článek

Na otázku, zda by si nechtěl bobovou dráhu přece jen vyzkoušet, Václav Klaus odpověděl: "Ale tak ano, ale nemám tendenci se převlékat, tak třeba někdy jindy," a ukázal směrem na svůj oblek.

"Na bobové dráze jsem ještě nikdy nejel. Viděl jsem ale, že někdo jel rychle, někdo pomalu, tak jsem pochopil, že se rychlost dá nějakým způsobem regulovat," reagoval na dotaz, zda by se takové jízdy neobával.

V místech bobového centra bývala dříve lyžařská dráha. Tu si před lety Václav Klaus sjel. "Mám takový subjektivní pocit, že na těch lyžích se člověk odvažuje proto, že má pocit, že to může ovlivnit, ale na těch bobech mám pocit, že to je mimo něj jdoucí. Tady ale vidím, že se to dá. Pošleme sem vnoučata, bydlí tady nedaleko," řekl s úsměvem Klaus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám