Hlavní obsah

V Německu šel k zemi dálniční most. Podívejte se na záběry z demolice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý dálniční most u vesnice Rinsdorf na západě Německa nedaleko Kolína nad Rýnem byl v neděli srovnán se zemí. Demolice proběhla přesně podle plánu a 485 metrů dlouhý a 72 metrů vysoký most se zřítil do určených míst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu odstřelili most v těsné blízkosti funkční dálniceVideo: Reuters

 
Článek

„Byla to zajímavá demolice, protože most byl v zatáčce a horní díl byl složen z několika částí. Jsem nadšený, že všechno vyšlo podle plánu,” uvedl pro agenturu Reuters přihlížející Ulrich Seibel.

Řízená detonace byla pečlivě monitorována, aby nedošlo k poškození nového mostu, který je v provozu v těsné blízkosti. V době demolice byl však provoz před mostem odkloněn.

Brilantní práce: Pyrotechnici předvedli perfektní odstřel tribuny stadionu

Koktejl

Detonaci sledoval také dav zvědavých nadšenců, všichni však museli být nejméně ve vzdálenosti 300 metrů od mostu. Před samotnou demolicí zazněl i menší výbuch, který měl z okolí vyhnat ptactvo.

Celkem 120 kilogramů výbušniny pak poslalo k zemi most, který se stal nejvyšším zbořeným v Německu, dodala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám