Hlavní obsah

V loterii Powerball se hraje skoro o 10 miliard korun, vyhrát může i Čech

Novinky, Jakub Kynčl

Jackpot loterie Powerball vzrostl na úctyhodných 475 miliónů dolarů, tedy 9,6 miliardy korun. Vítěze hlavní ceny totiž loterie při posledním tahu ve čtvrtek 15. května nenašla. Aktuálně jde o třetí největší jackpot v historii Spojených států a hraje se o něj celkem ve 43 státech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V loterii Powerball se hraje skoro o 10 miliardVideo: Reuters

 
Článek

Další tah Powerballu se bude konat sice až v sobotu, někteří občané New Yorku si ale své lístky pro následující losování pořídili okamžitě poté, co zástupci loterie oznámili, že hlavní cena opět nepadla. Obávají se totiž velkých front, které se budou u prodejců losů tvořit s blížícím se losováním.

Ačkoli pracovník cateringové firmy Jeramie Morgan neměl při posledním tahu štěstí, rozhodl se, že Fortunu vyzve i nyní. "Někdy si tak říkám, že je to vyhazování peněz. Ale co, je to o náhodě, nikdy nevíte, co se stane," řekl Morgan.

Los stojí pouhé dva dolary, tedy něco málo přes 40 korun. Podle zástupců loterie je pravděpodobnost trefení jackpotu 175,2 miliónu ku jedné.

Kuriózní je, že by se vítězem mohl stát třeba Čech, Slovák nebo klidně obyvatel Tuvalu v Oceánii. V naprosté většině amerických států prodají oficiální prodejny los i cizinci, čímž se stane jeho právoplatným držitelem. A jako takový má právo soutěžit o miliardový jackpot, aniž by byl občanem USA. Dovolená či služební cesta se tak může proměnit v nekončící sen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám