Hlavní obsah

V krabicích s banány pro vězně našli kokain za stovky miliónů

Novinky, jky

V krabicích s banány, které byly darovány v pátek vězení v americkém Texasu objevili kokain v hodnotě necelých 18 miliónů dolarů (390 miliónů korun). Texaské orgány činné v trestním řízení uvedly že 45 krabic banánů bylo darováno z Ports of America v texaském Freeportu do nedaleké věznice Wayne Scott, protože bylo ovoce už dozrálé a než by se dostalo k zákazníkům, nebylo by v pořádku. Jenže v pořádku nebylo něco úplně jiného.

Foto: Profimedia.cz

Texaští policisté pózují se zabaveným kokainem. Policie rozostřila tváře policistů z bezpečnostních důvodů.

Článek

Když pracovníci vězení přebírali krabice, jeden z nich přišel na to, že „něco není v pořádku”. Jedna z krabic totiž při přenášení působila trochu jinak, než ty ostatní. Pracovníci přestřihli pásek upevňující krabice a podívali se dovnitř. Našli tam pod banány schovanou „bílou práškovou směs”. Přivolaní specialisté přijeli látku otestovat a konstatovali, že jde o kokain.

V krabicích s banány bylo celkem 540 balíčků kokainu, jehož odhadovaná hodnota na ulici činí 17,82 miliónu dolarů. Úřady nyní celý incident vyšetřují, protože dlouhodobě není ojedinělý.

V loňském roce našly španělské úřady kokain uvnitř 57 falešných banánů, které byly v zásilce těch pravých z Jižní Ameriky. A v roce 2015 úřady v německém Berlíně objevily uvnitř krabic s banány směřujícími do potravinového řetězce Aldi zhruba 385 kilogramů kokainu.

Reklama

Výběr článků

Načítám