Hlavní obsah

V Británii začnou prodávat sladkosti na hubnutí

Londýn

Britové budou moci brzy hubnout pomocí cukrovinek obohacených o výtažek z chilli, jež pomáhá spálit více kalorií. Britské úřady teď schválily prodej potravin, které jsou obohaceny o dihydrokapsiát a označeny jako pomůcka k hubnutí.

Foto: Profimedia.cz

Výtažky DHC z chilli papriček, které zrychlují metabolismus, se budou přidávat i do sladkostí.

Článek

Dihydrokapsiát se již prodává v USA a Japonsku ve formě tablet na hubnutí. A v Británii se jako v první zemi Evropy bude přidávat přímo do potravinových výrobků.

Podle britského úřadu pro standardy potravin FDA se budou v Británii prodávat s výtažkem z chilli pečivo, nápoje, cukrovinky a dezerty. Evropská komise má teď rozhodnout, zda se prodej rozšíří do zbytku EU.

Sladkosti zrychlí metabolismus

Dihydrokapsiát (DHC) je jedním z mnoha kapsinoidů (alkaloidy obsažené v chilli papričkách podporující funkci metabolismu), které se vyskytují především v odrůdě sladké chilli papričky CH-19. Pokud se DHC přidá do jídla, v těle zrychluje metabolismus. Přitom DHC ale nezpůsobuje pálivost pokrmu. Výrobky s DHC bude vyrábět a v Británii prodávat japonská společnost Ajinomoto.

„Většina výrobků pro hubnutí se zaměřuje na příjem kalorií. Kapsinoidy jsou unikátní v tom, že se zaměřují na metabolismus a spalování energie. A právě zvýšený metabolismus může být při hubnutí tak důležitý jako dieta a cvičení,“ tvrdí mluvčí společnosti Naoko Obaraová.

Každá porce bude obsahovat asi tři miligramy DHC, které lze získat z deseti chilli papriček.

Reklama

Výběr článků

Načítám