Hlavní obsah

V Británii chytili nejmladšího drogového dealera. Je mu sedm

Novinky, mšv

Ve Velké Británii chytili nejmladšího drogového dealera v historii země. Je mu teprve sedm let a kvůli nízkému věku nemůže čelit právním následkům svého konání, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapce z hrabství West Yorkshire zadržela policie už minulý rok s blíže neupřesněným narkotikem, informace o případu se však do médií dostaly až nyní. Jelikož je ale chlapci méně než deset let, což je ve Spojeném království hranice pro trestní odpovědnost, nemůže být obviněn. Policie však informovala sociální služby.

Kominík nepřinesl štěstí německým dealerům drog

Evropa

Podle informací serveru The Sun bylo loni v Anglii a Walesu zadrženo policií na 2380 jedinců mladších 17 let. V roce 2018 to bylo pod dva tisíce. Za strmý nárůst dětské kriminality mohou zřejmě lokální gangy, které se tímto způsobem snaží maskovat svou činnost.

Nejproblémovější je Londýn

Množství dětí bylo zadrženo pro podezření z prodeje drog takzvané třídy A, do níž ve Velké Británii spadají například kokain, heroin, extáze nebo crack.

Nejvíce dětí bylo zadrženo v Londýně, celkem 553, včetně 12letého chlapce, který byl zřejmě dealerem kokainu. Dalších pět 13letých zřejmě prodávalo heroin nebo crack. Následovala hrabství Sussex se 149 zadrženými a West Mids se 142.

„Vidíme tu problémový trend. Jde o krádež dětství, spousta mladých je vystavena dlouholeté kriminalitě,“ uvedla Anastasia De Waalová z dětské charitativní organizace I Can Be. Waalová by byla ráda, kdyby tresty vůči lidem, kteří při kriminální činnosti zneužívají děti, přitvrdily.

„Děti, které prodávají drogy, jsou často zneužívány a vykořisťovány a potřebuji ochranu,“ uvedla v prohlášení další charitativní organizace Barnardo’s.

Policista bral pervitin. Když došly peníze, drogu vyráběl, tvrdí obžaloba

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám