Hlavní obsah

Policista bral pervitin. Když došly peníze, drogu vyráběl, tvrdí obžaloba

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Až pětileté vězení hrozí policistovi z Příbrami, který podle obžaloby bral pervitin a rovněž jej vyráběl. Obvinění jsou s ním ještě další dva lidé mimo policejní sbor. Kriminalisté u muže našli při domovní prohlídce varnu potřebnou k výrobě metamfetaminu, drogu a injekční stříkačky.

Foto: Policie ČR

Při domovní prohlídce se našlo příslušenství k výrobě pervitinu.

Článek

Případ vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), Novinky o něm v úterý informovala její mluvčí Ivana Nguyenová.

Obžaloba policistu viní z toho, že letos v lednu a únoru vyrobil drogu metamfetamin, známý jako pervitin, který má povzbuzující účinky. Sám byl podle vyšetřovatelů jeho uživatelem a když mu došly peníze, začal se sám zásobit.

Zaplať, nebo se vrátíš do vlasti, vydírali podle inspekce pražští policisté cizince

Krimi

„Převážel ze zahraničí přípravky k výrobě metamfetaminu. Společně s jednou civilní osobou bez povolení z Polska dovezl svým osobním automobilem několik desítek balení léčivých přípravků obsahujících látku pseudoefedrin,“ sdělila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté našli u policisty pervitin.

Výrobě pervitinu podle inspekce přihlížela ještě jedna žena, která rovněž brala drogy. Věci potřebné k výrobě pervitinu našla policie při domovní prohlídce, byly tam také injekční stříkačky.

Expolicista dostal podmínku za milionovou krádež routerů

Krimi

Policista a dva lidé mimo bezpečnostní sbor čelí obžalobě z výroby drog, za což jim hrozí v tomto případě až pětiletý trest vězení.

Mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková uvedla, že se jedná o již bývalého policistu, protože byl na konci února propuštěn ze služebního poměru.

Foto: Policie ČR

Obžalovaný policista jezdil podle vyšetřovatelů pro léky do Polska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám