Hlavní obsah

V Belgii se narodil princ Gabriel, třetí v pořadí nástupu na trůn

BRUSEL

Princezna Mathilde, manželka korunního prince Philippa, porodila v noci na dnešek prince Gabriela, který se tak zařadil na třetí místo ve frontě na trůn belgického království. Sestřičky v bruselské nemocnici Erasmus vyvěsily krátce po jedné hodině z oken červeno-černo- žlutou národní vlajku.

Foto: Brněnské hody
Článek

Sdělovací prostředky dnes ráno oznámily, že chlapeček, celým jménem Gabriel Baudouin Charles-Marie, má blonďaté vlasy a modré oči, měří 52 centimetrů a váží čtyři kila, takže je to, řečeno s personálem nemocnice, "docela cvalík".

Vnouček krále Alberta II. spatřil světlo světa přesně 664 dní po sestřičce Elisabeth, která je na druhém místě v nástupnickém pořádku za svým tatínkem Philippem. Ten by se podle četných spekulací mohl ujmout žezla napřesrok, až bude Albertovi 70 let.

Třiačtyřicetiletý Philippe je nejstarším synem Alberta II. a královny Paoly. Jeho 41letá sestra Astrid je matkou už pěti dětí a 39letý bratr Laurent se nedávno oženil. Philippe uzavřel manželství se šlechtičnou Mathilde, o 13 let mladší, v roce 1999. Stali se od té doby miláčky Belgičanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám