Hlavní obsah

Umírající fanoušek by nestihl poslední díl Star Wars. Pustili mu ho v předstihu

Novinky, tcs

Premiéra poslední epizody Hvězdných válek (Star Wars) je celosvětově napjatě očekávanou událostí a kopie snímku nesmí dopředu zhlédnout nikdo nepovolaný. V případě muže z anglického hospice však společnost Disney udělala výjimku. Těžce nemocnému fanouškovi splnila poslední přání a on tak se svým synem mohl zhlédnout vytouženou poslední epizodu o měsíc dříve.

Foto: Twitter Rowans Hospice

Den před vysíláním hospic uspořádal tematickou party.

Článek

Nový díl Star Wars přijde do kin až 20. prosince, minulý týden ale začala na internetu kolovat prosba hospice Rowans ve Waterlooville v britském Hampshiru.

Jeden ze zdejších pacientů je obrovským fanouškem Star Wars už od prvního uvedení v roce 1977. Bohužel už mu nezbývá mnoho dní a není jisté, zda by se premiéry dožil. Jeho velkým přáním ale bylo zhlédnout rozuzlení celé ságy se svým synem.

Zpráva se brzy začala šířit po internetu a dostala se až k lidem ve společnosti Disney. „Na toto Díkůvzdání nám bude ctí podělit se o Vzestup Skywalkera s pacientem a jeho rodinou v Rowans Hospice. Ať tě provází Síla a nás všechny též,“ napsal ve čtvrtek Bob Iger, šéf společnosti. Odkazoval přitom na frázi „ať tě provází Síla“, která je ikonickým pozdravem či přáním ve fantastickém světě Hvězdných válek.

Chvíle radosti v bolestné situaci

V pátek se objevil u hospice muž s taškou, na kterou všichni napjatě čekali. Byla v ní kopie poslední epizody Hvězdných válek. Pacient pak v kruhu rodiny film dojatě zhlédl.

„Jen bych rád co nejvíc poděkoval všem, kteří umožnili, aby se to stalo. Během téhle hrozné situace jste pomohli vytvořit báječné vzpomínky a přinést trochu radosti mé rodině. Jsem obrovský fanoušek Star Wars a procházím si teď hroznou situací. K tomu všemu jsem si navíc myslel, že ani nestihnu film, na který jsem čekal od roku 1977. Jediné, jak vám to můžu popsat, je, že je to, jako kdybyste vyhráli milion liber,“ uvedl ve vzkazu pacient, jehož jméno s ohledem na jeho soukromí i soukromí rodiny hospic nezveřejnil.

Jeho manželka dodala, že těch několik dní bylo naprosto úžasných. „Od obyčejných konverzací až po štědrost všech zainteresovaných. Komunita fanoušků Star Wars je neuvěřitelná. Navštívila nás spousta lidí, dostali jsme úžasné vzkazy a dárky. Dalo nám to i větší příležitost k tomu, abychom pomohli našemu synovi lépe pochopit zdravotní stav jeho otce,“ dodala v prohlášení žena.

Policisté zatkli další stařenku na její vlastní přání

Koktejl

K vyjádření díků se připojili rovněž pracovníci hospice, kteří den před vysíláním vystrojili muži (a nejen jemu) párty ve stylu Hvězdných válek. „Navždy budeme vděční za tyto nádherné vzpomínky,“ uvedla pacientova žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám