Hlavní obsah

Ukrajinec si dvacet let nezdřímnul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV

Třiašedesátiletý Ukrajinec Fjodor Něstěrčuk už nespal přes dvě desetiletí, ale zdravotními problémy prý netrpí. Noční klid nejraději využívá k četbě beletrie, informoval zpravodajský server Ananova.

Foto: archiv Kafé zámek

Známá trojice dorazí na zámek v 16.30.

Článek

Pojišťovací agent z města Kameň-Kaširskyj si nepamatuje datum svého posledního spánku, ale je si jistý, že to bylo před více než dvaceti lety. "Nevím, jak to začalo, ale najednou pro mě bylo stále těžší si schrupnout, až jsem byl nakonec vzhůru celou noc," vzpomínal Něstěrčuk.

Neusnul ani z nudy

Na nespavost se přitom pokoušel vyzrát i těmi nejkurióznějšími způsoby. "Četl jsem nudné vědecké časopisy v naději, že mě uspí. Ale jakmile jsem cítil, že mi těžknou víčka a odložil jsem časopis, byl jsem opět zcela bdělý. Myslel jsem, že to bude jen epizoda, ale už trvá přes dvacet let a musel jsem si na to prostě zvyknout," líčil nespavec.

Všechny pokusy různých lékařů o uspání Něstěrčuka žalostně selhaly, ale zdravotně je prý naprosto v pořádku, tvrdí alespoň ukrajinští lékaři.

Něstěrčuk se už se svým osudem smířil, a tak změnil i své noční rituály. Když všichni ostatní spí, přečte si prý nejraději nějakou poutavou knihu.

Reklama

Související témata:

Související články

Britská reality show bránila lidem spát

Britská televizní reality show Shattered, která se v zemi těší velké oblibě, má na krku vyšetřování. Úkolem soutěžících bylo po dobu jednoho týdne nepodlehnout...

Japonci vyvinuli "továrnu na sny"

Japonský výrobce hraček Takara brzy uvede na trh přístroj, díky němuž se stresovaní a deprimovaní lidé budou moci oddávat spokojenému a klidnému spánku....

Nová místnost slibuje sladký spánek

Japonská společnost Matsushita dostala nápad vyrobit uspávací místnost, která prý i nespavcům zaručí, že prospí alespoň osm hodin. Kukaň s potřebným vybavením...

Výběr článků

Načítám