Hlavní obsah

Ukončete válku, apeluje svojí emotivní klavírní skladbou zázračné dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý Řek Stelios Kerasidis, který byl díky svému mimořádnému hudebnímu talentu zařazen mezi 100 zázračných dětí roku 2022, zveřejnil na sociálních sítích novou skladbu s videoklipem, v níž apeluje na ukončení války na Ukrajině. Skladba nese název Protiválečná etuda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zázračný devítiletý Řek vyslal svou klavírní skladbou poselství za mír na UkrajiněVideo: Reuters

 
Článek

„Vím, že není snadné změnit svět, ale stojí zato to zkusit. My děti máme právo na mír. Prosím, ukončete tuhle válku,“ svěřil se Kerasidis agentuře Reuters s odkazem na aktuální situaci na Ukrajině, která je zmítaná ruskou invazí.

Devítiletý řecký pianista skladbu rovněž sám složil. Videoklip, v němž hraje v prázdném a spoře osvětleném divadle na poškozený klavír, evokuje válečnou zónu.

Ukrajinci si v krytech krátí chvíle hudbou

Koktejl

„Nemohl jsem přihlížet takové bolesti a tolika trpícím lidem. Mými zbraněmi jsou piano a noty a tímto dílem bych rád vyslal hudební poselství pro mír do celého světa,“ sdělil mladý hudebník.

Kerasidis poprvé veřejně vystoupil, když mu byly pouhé tři roky, a během své hudební kariéry už si stihl zahrát například v newyorské Carnegie Hall či londýnské Royal Albert Hall.

Dobrovolníci uspořádali ukrajinské dívce v uprchlickém táboře narozeninovou oslavu

Koktejl

Letos rovněž získal cenu Global Child Prodigy Award, která jej zařadila mezi 100 zázračných dětí roku 2022. Cenu každoročně získávají děti s mimořádnými talenty v různých oblastech.

Reklama

Výběr článků

Načítám