Hlavní obsah

Tygrovi vyoperovali kouli z chlupů velkou jako fotbalový míč

Chirurgové v USA vyoperovali z žaludku 180 kilogramů vážícího tygra obří kouli z chlupů, které se nedokázal sám zbavit. Vážila 1,8 kilogramu a byla velká jako fotbalový míč, napsala ve čtvrtek agentura AP.

Foto: James Judge, ČTK/AP

Tygr jménem Ty na operačním sále

Článek

Tygr jménem Ty, který žije ve zvířecím středisku na Floridě, tak měl stejný problém jako obyčejné domácí kočky. U těch je normální, že se jim v žaludku tvoří kuličky z chlupů, které si olížou z kožichu, a jednou za čas se jich musejí sice ne příliš estetickým, ale účinným způsobem zbavit.

U sedmnáctiletého tygra jménem Ty ale množství nahromaděných chlupů dávno přerostlo velikost, jež by mu umožnila zbavit se jich svépomocí, a proto ve středu podstoupil operaci ve veterinárním středisku v Tampě. Zákrok byl nutný poté, co Ty před téměř dvěma týdny přestal přijímat potravu a vyšetření s pomocí sondy a kamery v jeho útrobách odhalilo obří kouli.

Foto: James Judge, ČTK/AP

Vyoperované chlupy vážily 1,8 kilogramu

Lékaři uvedli, že Ty byl skvělým pacientem. „Lidé si většinou o tygrech nemyslí, že jsou zrovna hodní, ale tento jedinec je velmi, velmi hodná kočka,“ řekl veterinář Don Woodman z kliniky Animal Hospital Northwood, na které operace proběhla.

„Je něco jako moje největší dítě. Znamená pro mě víc než kterákoliv jiná kočka, kterou mám,“ uvedl Vernon Yates, majitel zvířecího střediska, ve kterém Ty žije. Ještě dodal, že tygr se bezproblémově zotavuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám