Hlavní obsah

Turisté našli během letu v ruksaku obrovského jedovatého pavouka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý cestovatelský pár nevědomky přepravil z Austrálie do Německa jedovatého pavouka z čeledi maloočkovitých - jednoho z největších druhů pavouků na světě. Nejmenovaný muž členovce našel během letu ve svém příručním zavazadle a následně o něm informoval německé celní úředníky, napsal deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Heteropoda maxima může mít rozpětí nohou až 30 cm.

Článek

Dvojice německých cestovatelů se podle Daily Mailu vracela do své domoviny z cest po Austrálii. Když muž během druhé části letu z Dubaje do Mnichova otevřel příruční zavazadlo, zíral na něj pavouk o velikosti lidské dlaně.

Šokovaný tím, co právě spatřil, ruksak raději rychle uzavřel. O pavoukovi informoval až po přistání celní úředníky v Mnichově.

Mluvčí tamních celníků uvedl, že pavouk vyvolal mezi úředníky značné obavy, neboť nikdo z přítomných netušil, o jaký druh pavouka se jedná a do jaké míry je jedovatý.

Přivolaný veterinář následně určil, že jde skutečně o jedovatého pavouka z čeledi maloočkovitých, který neobývá výhradně Austrálii, ale také Asii, Ameriku a Afriku. Ačkoliv jsou známy případy napadení člověka, žádné kousnutí nebylo podle Daily Mailu smrtelné.

Reklama

Výběr článků

Načítám