Hlavní obsah

Tříletou holčičku v Číně napadla divoká opice a vláčela ji po ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek má tříletá holčička z čínského města Čchung-čching, kterou v úterý napadla divoká opice, popadla ji za kapuci a vláčela ji po zemi. Opodál byl naštěstí holčiččin soused, který zavčas zasáhl a agresivního primáta zahnal.

BEZ KOMENTÁŘE: Tříletou holčičku napadla divoká opice a táhla ji pryčVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry z incidentu zachytila bezpečnostní kamera. Na videu je vidět, jak si holčička na ulici hrála s koloběžkou, načež se k ní v jeden moment přiblížila opice, zezadu na ni skočila a následně ji několik vteřin vláčela po zemi.

Tříleté dítě zachránil muž jménem Liu, který se nacházel opodál a divokou opici duchapřítomně zahnal.

Dívenka si z incidentu odnesla poškrábaný obličej od opice. Podle agentury AP, která rovněž poskytla video, byla v šoku, ale vyvázla bez vážnějšího zranění.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Tříletou holčičku napadla divoká opice a táhla ji pryč.

Agentura rovněž uvádí, že opice se do obydlené oblasti s největší pravděpodobností uchýlila z nedaleké hory. Zástupci z příslušných úřadů včetně policie se na místo vydali, ale zvíře nenašli.

„Myslíme si, že v přilehlých horách je skupinka opic, jejich přesný počet ale neznáme. Snažíme se divokou opici odchytit, abychom zabránili dalším potenciálním útokům,“ uvedly místní úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám