Hlavní obsah

Tom Hanks dostane legendárního polského malucha

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Legendární polský fiat 126P, známý u našich severních sousedů pod přezdívkou maluch, uchvátil při nedávné návštěvě Budapešti slavného amerického herce Toma Hankse. Aby se už nemusel fotit s cizím maluchem, který byl v Polsku v minulosti velmi populární, rozhodli se mu polští fanoušci vozidlo darovat. Herec s vděčností neobvyklý dar přijal.

Foto: Profimedia.cz

Fiat 126p, přezdívaný maluch, kterého polští fanoušci zakoupili pro hollywoodskou hvězdu Toma Hankse. Vůz projde důkladnou renovací.

Článek

Vozidlo Hanksovi tolik učarovalo, že se s ním nechal nafotit a snímky pak zveřejnil na sociálních sítích. Vyvolal tím pozornost statisíců lidí po celém světě.

Jadwiga Jaskolská z jihopolské Bílsko-Bělé, kde v továrně FSM v letech 1973–2000 vzniklo přes 3,3 miliónu těchto aut, vyhlási­la sbírku s názvem Maluch pro Toma Hankse. Zapojili se do ní lidé z celé země a bleskově shromáždili částku, která předčila očekávání.

 Tweet, kterým Tom Hanks rozpoutal sbírku na malucha

Pak koupili za 8,5 tisíce zlotých (53 tisíc korun) veterána z roku 1973 a nechali jej komplet zrenovovat. Automobilce, kde před 44 lety maličký fiat vznikl, za to zaplatili 30 tisíc zlotých (zhruba 190 tisíc korun).

Maluch pro Hankse by měl dílnu opustit letos v květnu. Polská letecká společnost LOT oznámila, že vozidlo pro populárního herce zdarma přepraví do Los Angeles.

Podle polských médií se Hanks s Monikou Jaskolskou už spojil a nejenže jí poděkoval, ale nabídl, že sám přispěje na re­novaci. Hanks pozval fanoušky z polského města do Los Angeles a slíbil, že přijede i do Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám