Hlavní obsah

Test DNA má ochránit řidiče autobusů před plivanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Řidiči londýnských autobusů nemají jednoduchý život. Nejenže odpovídají za své pasažéry a musejí mít v husté dopravě oči na stopkách, ale ještě si na ně každou chvíli někdo plivne. S tím ale teď bude konec. Šoféři budou vybaveni sadou na testování DNA, která by měla neznámé pachatele jednoznačně usvědčit.

Článek

Jak oznámila britská policie, testery na DNA obsahují dva sterilní tampóny, rukavice a sáček na vzorky. V něm mohou řidiči uschovat slinu neznámého útočníka, kterou policie posléze porovná s britskou databankou DNA.

Londýnští řidiči autobusů a další pracovníci městské hromadné dopravy by měli obdržet 2 500 takových souprav, což by mělo potenciální útočníky odradit. Budou-li totiž dopadeni, hrozí jim obvinění z ublížení na zdraví.

Podle britské policie si londýnští cestující s gustem plivnou na řidiče autobusů mnohem častěji, než se dosud předpokládalo. Většina obětí ovšem takové incidenty nehlásí - ať už ze studu nebo proto, že jim je stejně jasné, že se neznámého pachatele nepodaří dopadnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Londýn ztrácí milované autobusy

K zármutku mnohých mizí z ulic Londýna poslední dvoupatrové červené autobusy značky Routemaster, vedle Buckinghamského paláce, mostu Tower Bridge, odbíjení...

Výběr článků

Načítám