Hlavní obsah

Teenager dobrovolně uklízel po protestech. Sousedé ho štědře odměnili

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když 18letý Antonio Gwynn Jr. spatřil škody, které v americkém Buffalu zůstaly po demonstracích, popadl koště a pytle na odpadky. Nezištně strávil 10 hodin úklidem ulic, aby se ráno lidé mohli bezpečně vydat do práce. Sousedé byli jeho nesobeckým činem tak dojati, že se rozhodli mu darovat auto a uhradit školné, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Gwynn, který aktuálně chodí na střední školu, prý v televizi viděl, jak je jedna z ulic ve městě, Bailey Avenue, pokryta střepy a odpadky. Jelikož věděl, že po ulici chodí lidé do práce, vypravil se jí uklidit. Organizovaná skupina sousedů, která se toho chtěla rovněž ujmout, dorazila nad ránem, když měl mladík už skoro hotovo.

Když se zprávy o Gwynnově nezištném činu rozkřikly, rozhodli se lidé mladíkovi štědře odvděčit. Sedmadvacetiletý Matt Block, který viděl Gwynna ve zprávách, se mu rozhodl věnovat svůj červený kabriolet značky Mustang, jenž už téměř nepoužíval.

A nakonec v tom bylo více symboliky, než si původně myslel. Gwynnova matka, která v roce 2018 zemřela, totiž sama jezdívala v červeném Mustangu.

Dostal stipendium od školy

Místní podnikatel Bob Briceland se rozhodl mladíkovi rovněž pomoci, a tak mu skrze svou pojišťovací agenturu zajistil povinné ručení na rok zdarma. „Měl jsem pocit, že mu musím pomoci. Potřebujeme dát celé město do kupy a ukázat, kolik dobrých lidí tu žije,“ vysvětlil Briceland.

Po dokončení střední chtěl Gwynn začít studovat na obchodní škole. Když se o mladíkovi doslechla místní vysoká Medaille College, nabídla se, že mu plně uhradí školné, když na podzim nastoupí. „Oceňuji vše, co pro mě ti lidé udělali,“ poděkoval sousedům Gwynn, který je členem studentské organizace Kappa Phi, v níž často pomáhá s komunitními službami.

Na akci proti násilí zapálil demonstrant policistu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám