Hlavní obsah

Na akci proti násilí zapálil demonstrant policistu

Demonstrace proti rasismu a policejnímu násilí se ve městě Guadalajara na západě Mexika zvrhla v nekontrolované násilí proti policistům. Jeden z účastníků protestu polil v nestřežené chvíli muže zákona hořlavinou a zapálil ho, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak demonstrant na akci proti policejnímu násilí v Mexiku podpálil policistuVideo: Reuters

 
Článek

Ve městě Guadalajara se konal protest, který měl poukázat na případ stavebního dělníka Giovanniho Lopeze. Ten minulý měsíc zemřel ve vazbě poté, co byl zadržen policisty za to, že nenosil povinnou roušku kvůli šíření nákazy koronavirem SARS-CoV-2.

Když na místo demonstrace dorazili policisté, po krátké rozmluvě s organizátory chtěli už odjet. Jeden z nich si sedl na motorku a začal startovat. Zezadu k němu přiskočil maskovaný protestující, polil ho hořlavinou a zapálil. Muž okamžitě vzplál. Kolegům se ho podařilo uhasit, ale s popáleninami krku a levé strany těla skončil v nemocnici. Podle agentury Reuters je jeho stav stabilizovaný.

V Houstonu se rodina rozloučila se zabitým Floydem

Amerika

Manifestace proti policejnímu násilí se odehrávají už dva týdny i v USA. Reagují na případ černocha George Floyda, který zemřel během policejního zásahu v Minneapolisu. Zpočátku protesty provázely násilí a rabování, v posledních dnech se uklidnily. Demonstrace se ovšem rozšířily i do dalších míst světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám