Hlavní obsah

Lockdown rodiny se 22 dětmi: 56 klobás jako jeden chod

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sue a Noel Radfordovi mají nejpočetnější rodinu ve Velké Británii. Jak informují tamější média, jejich každodenní rutina se během koronavirových časů stala ještě náročnější.

Foto: Profimedia.cz

Rodina Radfordových na snímku z roku 2019

Článek

Pro pětačtyřicetiletou matku v početné rodině se zdá být během posledních měsíců největší výzvou stravování. V dokumentu pro britskou stanici Channel 5 popisuje, že během takzvaného lockdownu se týdenní výdaje za jídlo zvýšily o 100 liber, v přepočtu téměř tří tisíc korun, na 400 liber, skoro 12 tisíc korun.

Radfordovi denně spotřebují osm litrů mléka a čtyři bochníky chleba. Každý týden lednicí projde 80 jogurtů, koupelnou pak tři tuby zubní pasty a 24 toaletních papírů.

Matka také odhaduje, že populární fajitas k večeři zahrnují 5 kg kuřete, 1 kg sýra a čtyři balení tortill. Pokud chtějí klobásy, bude muset zajistit, aby na gril dala 56 kusů.

K večeři běžně usedají kolem šesté hodiny, zbytek večera dohánějí zbylé resty. Na praní nestačí běžný domácí spotřebič, ale průmyslová pračka, která zvládne 18kilogramovou dávku. Takové žena pere za večer čtyři.

Nářky Radfordové směřují podobně jako u ostatních rodičů k trávení volného času. „Počasí bylo v poslední době příšerné, takže toho nemůžete mnoho podniknout. A ani vy nemůžete uniknout, protože doma není klidné místo.”

Nejmladší člen britské královské rodiny už má jméno. O titul ale brzy přijde

Koktejl

Sue a Noel jsou rodiči Chrise (31) a Sophie (27), Chloe (25), Jacka (23), Daniela (21), Luka (20), Millie (19), Katie (18), Jamese (17), Ellie (15), Aimee (14), Joshe (13), Maxe (12), Tillie (10), Oscara (9), Caspera (8), Hallie (5), Phoebe (4), Archie (3), Bonnie (2) a desetiměsíční Heidie. Jejich dcera Millie porodila Ofélii v září a oba jsou stále pod rodinnou střechou.

Úkolem Sue je tedy aktuálně vzdělávat šest středoškoláků spolu s pěti dětmi ze základních škol kolem jejich jídelního stolu se 14 židlemi. To vše při péči o nejmladší Heidie, která se narodila v dubnu.

Rodina údajně nespoléhá na podporu a žije z manželova obchodu, který také zaměstnává dceru Chloe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám