Hlavní obsah

Svobodová oplácí májový polibek láskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hudební skladatel Karel Svoboda na pověry nevěří. Přesto na prvního máje nikdy nezapomene políbit pod kvetoucím stromem svou ženu Vendulu. Jen letos možná poveze snítku s květy za ní do porodnice.

Článek

Karel Svoboda slaví první máj tradičním způsobem - manželku Vendulu políbí v jejich kvetoucí zahradě v Jevanech. "Ten polibek se ovšem neodehrává pravidelně pod určitou třešní, ale pod tím stromem, který je zrovna v květu a je nablízku. Na Petřín bych nikdy nešel, dávám u těchto věcí přednost soukromí, kde je bezpečněji," prozradil Svoboda.

"Ten obyčej podle mne sice do budoucna nic nezaručí a věřím, že i bez něj lze prožít velmi šťastnou lásku, ale já jej mám rád, protože je to jeden z nejhezčích českých zvyků," dodal.

Manželka Vendula se na májový polibek každý rok velmi těší. Krásné vyznání lásky svému choti také naplno oplácí.

"Pro svého manžela mám za polibek tradičně připravený stále stejný dárek. Po celý rok mu oplácím jeho lásku. Jen letos mám trochu obavy, že mi Karel bude muset přivést rozkvetlou větvičku po porodnice. Právě na prvního května mám domluvené vyšetření. Doufám ale, že to nebude potřeba a políbení na našem oblíbeném místě stihneme," řekla s úsměvem Svobodová.

Reklama

Související témata:

Související články

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní...

Výběr článků

Načítám