Hlavní obsah

Svědkyně Dianiny nehody oživuje tezi komplotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bývalá manželka svědka, který vyloučil, že proti princezně Dianě bylo zosnováno spiknutí s cílem ji zabít, prohlásila, že lhal a že sama viděla Fiat Uno těsně před nehodou, při níž Diana zahynula. V neděli o tom informoval britský týdeník The People.

Foto: Iveta Pešatová
Článek

Souad Mouffakirová, která žije v Paříži, upřesnila, že od smrti princezny Diany v roce 1997 nikdy s policí nemluvila, protože měla strach, že bude zavražděna, ale že se odhodlala vypovídat, když si přečetla lživé výpovědi svého bývalého manžela Mohameda Medjahdiho ve čtvrtečním vydání listu Daily Mail.

Medjahdi pro Daily Mail uvedl, že si je naprosto jist tím, že šlo o nehodu, a že neviděl žádné jiné auto ani fotografy kolem.

Svědkyně: Řidič byl podivný, měla jsem strach

"Viděla jsem zadním oknem Fiat Uno, jak rychle jede za námi, ale nepředjel nás, zpomalil a pak jel vedle nás," řekla Souad Mouffakirová.

"Řidič vypadal velmi podivně, měla jsem strach. Bílý vůz byl jen několik centimetrů od nás. Dívala jsem se na řidiče jako zkamenělá, nikdy na něho nezapomenu," uvedla.

"Byl to takový jižní typ, malý, protože měl hlavu kousek nad volantem. Jeho pleť byla matná, vlasy velmi tmavé. Bylo mu asi třicet. Vzadu seděl obrovský německý ovčák. Měla jsem velký strach. Začala jsem křičet, že to je blázen, a chtěla jsem, aby Mohamed zrychlil," pokračovala.

"To také učinil a za několik okamžiků jsme slyšeli skřípění pneumatik. Viděla jsem, jak se černý mercedes otočil o 45 stupňů. Viděla jsem náraz na sloup. Hledala jsem fiata, ale ten zmizel. Řidič mercedesu musel ztratit kontrolu nad vozem, když se snažil fiatu vyhnout."

Po letech mlčení přišla se svědectvím

"Šest let jsem mlčela, ale znechutilo mě, že Mohamed lhal," řekla Mouffakirová, která se s ním rozvedla před třemi lety.

"Byla jsem přesvědčena, že mě zabijí kvůli tomu, co jsem viděla. Ale teď by všichni věděli, proč mě zabili," dodala.

Egyptský miliardář Mohamed Al Fayed, otec Dianina přítele, který spolu s ní při nehodě zahynul, tvrdí, že jeho syna Dodiho a Dianu usmrtili příslušníci britských tajných služeb, protože překážela britské královské rodině.

Mohamed Al Fayed se odvolal ke skotskému soudu, aby dosáhl vyšetřování podobného druhu, jako tomu bylo při úmrtí vládního experta Davida Kellyho.

První oficiální vyšetřování bylo ve Velké Británii zahájeno 6. ledna. Vyšetřovatelé ve Francii, kde byl případ již uzavřen, dospěli k závěru, že příčinou nehody byla opilost řidiče automobilu, kterým jela lady Diana a Al Fayed.

Reklama

Související témata:

Související články

Lady Diana svou tragickou smrt tušila

Princezna Diana vyjádřila již deset měsíců před svou tragickou smrtí v jednom dopise obavy, že by se mohla stát obětí fingované dopravní nehody. Princi...

Za opilství dostal sedmnáct let

Justičním orgánům ve městě Anderson (Indiana) došla trpělivost. Navzdory vysokému věku odsoudily čtyřiasedmdesátiletého místního občana Virldeena Redmona...

V Británii se vyšetřuje smrt princezny Diany

Koroner Michael Burgess v úterý zahájil a vzápětí asi na 15 měsíců odročil vyšetřování příčin smrti bývalé manželky následníka trůnu princezny Diany. Ve stejný...

Výběr článků

Načítám