Hlavní obsah

Za opilství dostal sedmnáct let

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANDERSON

Justičním orgánům ve městě Anderson (Indiana) došla trpělivost. Navzdory vysokému věku odsoudily čtyřiasedmdesátiletého místního občana Virldeena Redmona k trestu odnětí svobody ve výši 17 let. Důvodem bylo opakované řízení automobilu v opilosti.

Foto: Martina Sihelská

Jan Rybecký a Jan Picka (zleva)

Článek

V jeho případě totiž nejde o ojedinělý přestupek. Policisté ho v povzneseném stavu přistihli za volantem už čtyřistakrát. Poprvé tímto hrubým způsobem porušil dopravní předpisy v roce 1947, kdy se zřejmě v radosti nad získáním řidičského oprávnění podíval na dno nejedné sklenky ostřejšího moku. Nepolepšil se ani poté, co mu byl řidičský průkaz několikrát odebrán, popáté doživotně.

Poslední kapka přetekla letos

Vesele jezdil a popíjel dál, přestože již jednou na vlastní kůži okusil, jak chutná pobyt za mřížemi. Měl za nimi strávit 9 a půl roku. Po necelých pěti letech byl kvůli zdravotním potížím podmíněně propuštěn na svobodu. Zůstal na ní pouhé dva roky a pak definitivně spadla klec. Letos v červnu byl znovu zadržen a soudci se s ním už odmítli mazlit.

Když mu sečetli veškerá provinění, vyšla z toho pěkná paleta. Z vězení by měl vyjít jako jednadevadesátiletý. Může se utěšovat pouze nadějí, že mu bude za vzorné chování odpuštěna polovina trestu. Pokud mu ovšem dřív nevypovědí těžce zkoušená játra.

Reklama

Výběr článků

Načítám