Hlavní obsah

Surfař se nechal vyhodit vlnou, dopadl přímo na žraloka

Novinky, tcs

Neobyčejné štěstí měl čtyřicetiletý surfař Don Walsh, který si chtěl užít poslední vlnu a rozhodl se vyzkoušet si, jaké to je vyskočit z jejího vrcholku vysoko do vzduchu. Skok proběhl hladce - až na přistání. Walsh totiž spadl na dost překvapeného a o pár zlomků vteřiny později i rozzuřeného žraloka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Walsh si na surfu užíval vln u americké pláže v městě New Smyrna Beach, kolem poledne už se chystal jít z vody. Zbývala mu poslední vlna a tak se rozhodl, že si vyzkouší vymrštit se se svým surfem pořádně do vzduchu.

„Jak jsem tak padal, žraloka jsem vůbec neviděl,“ řekl Walsh místní televizi WKMG. „Bylo to, jako bych narazil do náklaďáku,“ dodal. Rychleji se vzpamatoval ze srážky zhruba dvoumetrový žralok a několikrát se do Walshe zakousl.

Pokousaný Don Walsh

„První, na co jsem myslel, bylo odstrčit ho co nejdál ode mne. Pak jsem popadl prkno a snažil se odplavat pryč nejrychleji, jak jsem mohl,“ popsal pokousaný muž. Na pláži se ho ujali ošetřovatelé, naštěstí měl pouze drobné tržné rány a nepotřeboval ani ošetření v nemocnici.

Z útoku si surfař nic moc nedělá a do vody se plánuje vrátit, hned jak se rány zahojí. Koneckonců New Smyrna Beach je považována za místo, kde dochází k útokům žraloka na člověka poměrně často.

V roce 2007 si místo „vytvořilo” rekord v počtu 17 útoků na člověka za rok, aby ho překonalo o rok později se 24 útoky. Letos už došlo k 11 útokům, ke čtyřem jen za srpen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám