Hlavní obsah

Stovky nejšílenějších vynálezů má na svědomí jediný Japonec

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokyo

Japonsko je země, která si potrpí na výstřednosti, zřejmě právě proto se tam staly hitem takzvané „chindogu“ - vynálezy, které mají člověku usnadnit každodenní život - ve výsledku však jakoukoli činnost, na kterou jsou zaměřeny, spíše komplikují. Expertem na tyto nesmyslné a extrémně bláznivé kousky je Kendži Kawakami, který založil Mezinárodní asociaci Chindogu a bizarních vynálezů má sám na svědomí přes 700.

Článek

Čtyřiašedesátiletý Kawakami začal podobné „vychytávky“ vymýšlet v 80. letech a od té doby vydal už dvě knihy čistě věnované těmto výtvorům. Kniha byla dokonce přeložena i do angličtiny, němčiny, španělštiny, čínštiny a francouzštiny a chindogu si tak pomalu získává i zbytek světa.V Japonsku se však chindogu těší velké oblibě už nyní a platí, že čím větší nesmyslnost vymyslíte, tím lépe.

Mezi nejznámější Kawakamiho vynálezy patří například deštníky na boty, aby nositeli při dešti nenamokla obuv, zvon na ucpaný odpad s držátkem, který lze použít jako madlo v hromadné dopravě, či budík s trny. Dále Japonec přišel třeba s pohotovostní rolí toaletního papíru na speciálním držáku, který se připevňuje na hlavu a má sloužit jako pomocník při rýmě, pojízdné křeslo s volantem či brýle s trychtýři na aplikaci očních kapek.

Foto: Profimedia.cz

Budík s trny má zabránit probuzenému jedinci ho zamáčknout a spát dál.

Foto: Profimedia.cz

Kawakamiho vylepšovák při rýmě.

Reklama

Výběr článků

Načítám