Hlavní obsah

Štěně je hitem internetu, vypadá jako Hercule Poirot

Zhruba šest měsíců staré štěně miniaturního bulteriéra jménem Frida se na sociální síti Instagram okamžitě stalo hitem. Fanoušky si Frida získala zejména díky zabarvení na čenichu, které nápadně připomíná knír legendárního detektiva Hercula Poirota.

Foto: Profimedia.cz

Eh bien, Frida připomínala legendárního detektiva zejména, když byla menší.

Článek

Dvaadvacetiletá Helena Snorradótirrová z islandského Reykjavíku si vždycky přála miniaturního bulteriéra (od klasického anglického bulteriéra se liší pouze velikostí). Loni s přítelem Snorrim Valgardssonem objevili, že na Islandu jeden chovatel tohoto plemene žije.

Fridu chápe Helena jako znamení osudu. „V neděli 22. listopadu 2020 jsem dostala zprávu, že moje babička zemřela, takže jsem okamžitě vyrazila za rodinou. Uprostřed toho všeho jsem najednou dostala zprávu od chovatele, že se mohu přijet podívat na štěňata,“ uvedla Helena. „Má rodina i já jsme opravdu pověrčiví, takže to bereme jako zprávu vesmíru,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Štěně baví fanoušky svým zabarvením i celkovým výrazem.

Foto: Profimedia.cz

Frida se svými novými majiteli.

Když s přítelem dorazili za chovatelem, bylo Heleně prý od počátku jasné, že Frida je ta pravá. „Byla to taková malá kulička s ušima jako králík a velmi stylovým knírem,“ rozplývala se Helena, která pracuje jako učitelka.

O půl roku později se rozhodla Fridě založit instagramový účet. „Její malý obličejík nás činí šťastnými každý den a já si řekla, že by byla ostuda, kdybych se nepodělila se zbytkem světa,“ svěřila se Helena.

Foto: Profimedia.cz

Fridino zabarvení mnohým připomíná Hercula Poirota.

Frida si rychle získala přes 14 tisíc fanoušků a jejich počet stále raketově roste. Její zabarvení připomínající knír vyniklo zejména na fotografiích z dob, kdy byla menší. Tehdy mnohým fanouškům připomněla legendární postavu Agathy Christie – belgického detektiva Hercula Poirota.

Štěně, které vám na tváři vykouzlí úsměv, je hvězdou internetu

Koktejl

I když se prý najdou kritici Fridina vzhledu, reakce jsou hlavně pozitivní. A to je pro Helenu signálem, aby pokračovala s fotkami dál. „Budeme se dál snažit vytvářet na tvářích fanoušků úsměv a sdílet náš poklad se světem, abychom do něj v těchto těžkých časech přinesli trochu pozitivity,“ uvedla Helena.

Reklama

Výběr článků

Načítám