Hlavní obsah

Štěkot psa dovedl záchranáře k pohřešované ženě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dny byla nezvěstná třiašedesátiletá žena z Texasu. Zachránil ji nakonec její pes, který se od ní po celou dobu nehnul na krok a záchranáře upozornil na přesné místo vytrvalým štěkotem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sherry Noppeová z texaského okresu Harris se ztratila 3. května, kdy ji svědkové viděli venčit labradora Maxe. Potom se po ženě, která trpí začínající demencí, slehla zem.

Společně s muži zákona po ní vyrazili pátrat i stovky dobrovolníků. Dva dny však nebyli úspěšní. Až 6. května zhruba ve tři hodiny ráno se zadařilo skupině dobrovolníků. I v noci prohledávali část parku George Bushe na předměstí Houstonu, když je upoutal neutuchající štěkot psa.

Byl to Max, který svou paničku neopustil. Dobrovolníci ho nalezli hned vedle vyčerpané ženy ležící v zarostlé části parku. „Je to malý zázrak, že byla nalezena živá,“ uvedl Ted Heap, který pátrání vedl.

Pes Patron opět na scéně. Zelenskyj ocenil zvířecího hrdinu medailí, ten vrtěl ocasem

Koktejl

„Obrovské díky patří organizaci Texas EquuSearch a její armádě dobrovolníků,“ dodal Heap. Rodina ženy, která se ve zdraví vrátila domů, se k poděkování připojila a zmínila rovněž úlohu Maxe, který v klíčové chvíli svou paničku neopustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám