Hlavní obsah

Stačilo osm sekund na chodbě. Tchaj-wanec dostal pokutu 76 tisíc za porušení karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady na Tchaj-wanu uložily pokutu 100 tisíc tchajwanských dolarů (přes 76 tisíc korun) muži, který na osm sekund porušil koronavirovou karanténu. Migrant z Filipín pobýval v karanténě v hotelu ve městě Kao-siung a na chvíli vyšel ze svého pokoje do hotelové chodby, uvedla televize CNN s odvoláním na tchajwanskou agenturu CNA.

Foto: Profimedia.cz

Kao-siung (ilustrační foto)

Článek

Podle agentury Filipínec vyšel ze svého pokoje, aby něco nechal před dveřmi svého přítele, který tam byl v té době rovněž v karanténě. Na záběrech bezpečnostních kamer ho však spatřil hotelový personál a kontaktoval úřady.

Lidé v karanténě na Tchaj-wanu nesmějí opustit své hotelové pokoje a nezáleží přitom, na jak dlouho, podotkla CNN.

Muž dostal pokutu, protože byl po svém příjezdu na Tchaj-wan v povinné čtrnáctidenní karanténě a neměl opouštět pokoj, prohlásil úřad. Pokuta za porušení karantény ve městě se podle CNA pohybuje od 100 tisíc do jednoho milionu tchajwanských dolarů (přes 760 tisíc korun). Provinilec tak dostal nejnižší možnou sankci.

V přístavním městě Kao-siung je v současné době 56 hotelů, které jsou určené pro pobyt v karanténě. Celkem nabízejí 3000 míst. V poslední době prudce vzrostla poptávka po těchto pokojích, přičemž jedním z důvodů je prý větší množství rybářů vracejících se z rybolovu ve vzdálenějších oblastech.

Česko dostane z Tchaj-wanu pět linek na výrobu roušek. Čtyři z nich získá soukromá firma

Koronavirus

Tchaj-wan je podle nedávného žebříčku odolnosti vůči koronaviru (Covid Resilience Ranking) agentury Bloomberg jednou z nejlépe hodnocených zemí.

Ve třiadvacetimilionové zemi se od začátku pandemie prokazatelně nakazilo 716 lidí, sedm z nich v souvislosti s koronavirem zemřelo, vyplývá z údajů americké Univerzity Johna Hopkinse (JHU), která vývoj koronavirové nákazy sleduje globálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám