Hlavní obsah

Správné mytí vlasů je opravdová věda

Novinky, Ananova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vlasoví odborníci konečně odhalili ten jediný správný postup při mytí vlasů! Testy byly půl roku prováděny na více než 500 dobrovolnících, kteří praktikovali různé způsoby namáčení, šampónování a oplachování vlasů. Výsledkem je velmi detailní mycí postup, který se liší podle délky vlasů. Do koupelny si však s sebou vezměte teploměr a stopky...

Foto: Radim Kašpar

Seminář

Článek

Recept na nejsprávnější způsob mytí vlasů odhalili odborníci z výzkumného centra kosmetické značky Dove.

Takže: Pro správné mytí vlasů smí být použita pouze tekoucí voda o teplotě 36,7 stupňů Celsia.

Lidé s krátkými vlasy by neměli použít víc než 6 ml šampónu, lidé se střední délkou 8 ml a dlouhovlasí 10 ml šampónu. Ten by měl být pěněn přesně 28 sekund, během nichž by měly být vlasy promnuty dvacetkrát. Poté musí být oplachovány nejméně 22 sekund. Celý postup je třeba ještě jednou zopakovat, aby byla pokožka hlavy i vlasy od kořínků ke konečkům dokonale čisté.

Nezapomeňte na kondicionér!

Podle expertů je nutné použít kondicionér. Doporučené množství opět závisí na délce vlasů: 2 ml pro krátké, 4 ml pro středně dlouhé a 6 ml pro dlouhé. Aplikován by měl být pomocí hřebenu s řídkými zuby. Musíte jej nechat působit 57 sekund a pak smýt vodou o teplotě 36,7 stupňů Celsia.

Následně vlasy jemně vydrbejte ručníkem, aby se z nich dostala přebytečná voda, a nechte uschnout přirozenou cestou.

Anketa

Vlasy si myjete
každý den
17,6 %
jednou za dva dny
31,6 %
dvakrát za týden
30,2 %
jednou týdně
10,4 %
jednou za měsíc
1,8 %
nikdy
5,1 %
nemám vlasy
3,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 961 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám