Hlavní obsah

Slovenský lesník přežil útok medvěda

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Lesník ve Štiavnickém pohoří měl štěstí, když ve čtvrtek přežil bez vážnějšího zranění útok medvěda. Ľubomír Jaďuď ani nestihl použít pušku, když ho medvěd udeřil do tváře a zuby roztrhl rukáv na uniformě. "Měl jsem štěstí," konstatoval po útoku 57letý Jaďuď.

Foto: Jiří Částka, www.fotobanka.net
Článek

Statný medvěd však vzápětí ustoupil a to lesníkovi zachránilo život. Kdyby byl lesník použil pušku a medvěda skolil, mohl mít paradoxně problémy s úřady. Podle slovenských zákonů je totiž možné medvěda zastřelit pouze na podzim a to výlučně s povolením ministerstva životního prostředí. "To mě nezajímá, pokud mě podobný chlupáč opět napadne, budu se bránit," prohlašuje bojovně Jaďuď.

Medvědi se přemnožili

Medvědy na Slovensku se přemnožili a pro úbytek potravy často scházejí do blízkosti lidských obydlí. Hledají potravu v kontejnerech a ohrožují obyvatele obcí a malých měst na severu Slovenska. Loni napadl medvěd české turisty v Nízkých Tatrách. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám