Hlavní obsah

Silikony jsou lepší než neprůstřelná vesta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Bez nadsázky může o sobě tvrdit, že se znovu narodila. Mladou ženu, jež žije v severních oblastech Izraele, totiž zasáhla střepina rakety odpálené příslušníkem Hizballáhu při ostřelování její vlasti. Přestože zranění vypadalo na první pohled hrozivě, v podstatě se jí vůbec nic nestalo.

Článek

Zachránily ji totiž silikonové prsní implantáty, jež si nechala voperovat před dvěma lety. Ostrý úlomek kovu totiž stačily zbrzdit a zabránily mu proniknout hlouběji do těla. Jak informoval deník The Daily Telegraph, ani lékař z nemocnice Naharija nevěřil vlastním smyslům, když mu dopravili pacientku na ošetření.

Očekával, že se po přímém zásahu bude muset věnovat těžkým a hlubokým ranám, ale místo toho stačilo vyprostit z umělého poprsí nežádoucí předmět. Implantáty se mu zachránit nepodařilo. Zda vděčnost poškozené za silikony, které se osvědčily daleko lépe než kevlarová neprůstřelná vesta, bude sahat tak daleko, že si je dá obnovit, zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám