Hlavní obsah

Sibiřská ulice se změnila v jednu velkou kostku ledu

Novinky, vps

Havárie vodovodního potrubí je nepříjemná věc, která dokáže napáchat velké škody. Když se to stane ve 40stupňových mrazech, je to katastrofa. Své o tom vědí obyvatelé sibiřského města Dudinka, kteří poslední dva týdny bojují s problémy způsobenými mrazivým počasím.

BEZ KOMENTÁŘE: Voda z prasklého potrubí v mrazivém počasí okamžitě zmrzla

 
Článek

Potíže přišly v půlce ledna, kdy město zasáhla silná bouře, která přetrhala mimo jiné dráty elektrického vedení a odstřihla 22 tisíc obyvatel od teplé vody, napsal ve čtvrtek zpravodajský server RT. Tento problém byl prý podle tamních médií opraven, mnoho obyvatel si ale i tak stále stěžovalo, že jim v domech nefunguje vytápění.

Během bouře také prasklo v jedné z ulic vodovodní potrubí. Voda tryskala v proudech ven a ve velkém mrazu rychle zatuhla. Ulici tak najednou pohřbila místy až metrová vrstva ledu.

Foto: Twitter

Led uvěznil zaparkovaná auta

Lidé byli bez vytápění a teplé vody, internet ale stále fungoval, na sociálních sítích se tak začaly objevovat snímky a videa aut uvězněných v ledu nebo obrovských rampouchů na obytných domech.

Foto: Twitter

Na domech visí obrovské rampouchy

„Snažíme se udržovat si dobrou náladu a nepropadat zoufalství, ale máme silný pocit, že příroda nad námi vyhrává,“ citoval server Siberian Times jednu z místních obyvatelek.

Vytápění a přívod teplé vody byly podle serveru RT obnoveny ve školách a školkách, mnoho domů však stále zůstává bez energie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám